Assertief zijn

U merkt dat uw collega’s uw zakelijke benadering niet altijd waarderen. U vindt het lastig om in de dagelijkse hectiek tijd vrij te maken voor een persoonlijk gesprek met uw medewerkers. Natuurlijk weet u dat het belangrijk is, maar het kost ook veel tijd. En het komt er dus niet van.

Of u vindt juist dat u te snel ‘ja’ zegt omdat u de goede relatie met uw collega’s niet op het spel wilt zetten. U vindt het hoe dan ook lastig om goed om te gaan met het aanvoelen en aangeven van grenzen. Van uzelf en van de ander. En u blijft het moeilijk vinden om balans te vinden tussen uw ‘harde’ en ‘zachte’ kant. Met als gevolg dat u te vaak te veel werk doet dat u eigenlijk niet wilt, dat u conflicten krijgt of misschien zelfs richting burn-out gaat.

Bij dit thema brengt b3 in beeld wat u belemmert om op een natuurlijke manier, duidelijk en vriendelijk uw grenzen aan te geven. Ook ontdekt u wat u onbewust tegenhoudt om assertief te zijn. Waarom u niet duidelijk kunt zijn over wat u wilt en tegelijk ook vriendelijk kunt blijven. Maar telkens doorslaat naar te aardig of te direct. We gaan de diepte in en maken praktische vertaalslagen gericht op uw situatie.

Het resultaat?
U weet niet alleen hoe u uw grenzen op een goede manier aan kunt geven, u past het ook toe en voelt zich hier goed bij. U heeft weer de regie en ondertussen houdt u ook de relatie met anderen in tact. Het is niet langer een kunstje, maar u bent assertief geworden,

Contact
Persoonlijk advies of meer informatie? Bel T (073) 610 11 63 of M (06) 24 25 24 82 Voor een inspirerend gesprek !