Training

Merkt u dat u een verdiepingsstap wilt maken in uw eigen ontwikkeling of die van uw medewerkers? Zijn er in uw bedrijf al eerder trainingen verzorgd op het gebied van communicatie, assertiviteit, situationeel leidinggeven of teambuilding? Maar merkt u dat de kern vaak niet bereikt wordt? Heeft u het gevoel dat er meer nodig is om deze thema’s echt tot leven te brengen binnen uw organisatie? In de trainingen van b3 maken mensen een verdiepingsslag. Ze leren geen kunstje, maar leren wat nodig is om tot echte gedragsverandering te komen. Van ‘doen’ naar ‘zijn’. Diepgaand, concreet en toepasbaar. b3 brengt bewust balans.

Balans in resultaat en relatie
In de trainingen van b3 komen onderwerpen aan bod waarbij mensen het vaak moeilijk vinden om de juiste balans te vinden tussen een optimaal zakelijk resultaat en goede onderlinge relaties.

Enkele praktijkvoorbeelden:
Assertief zijn
U merkt dat uw collega’s uw zakelijke benadering niet altijd waarderen. U vindt het lastig om in de dagelijkse hectiek tijd vrij te maken voor een persoonlijk gesprek met uw medewerkers. Natuurlijk weet u dat het belangrijk is, maar het kost ook veel tijd. En het komt er dus niet van. Of u vindt juist dat u te snel ‘ja’ zegt omdat u de goede relatie met uw collega’s niet op het spel wilt zetten.
> lees meer

Keuzes & prioriteiten
U ziet dat de werkdruk van uw medewerkers iedere dag toeneemt. Dat ze steeds meer het gevoel hebben geleefd te worden, zowel op hun werk als privé. U ziet dat uw mensen hard werken, maar ondertussen niet de gewenste resultaten behalen.
> lees meer

Beïnvloeden vanuit informele macht
Uw adviseur, consultant of manager loopt vast op machtspelletjes, hiërarchie of politiek binnen uw organisatie.
> lees meer

Situationeel leidinggeven
U bent leidinggevende en weet wat situationeel leidinggeven is. U weet dat niet iedere medewerker en niet iedere situatie dezelfde benadering nodig hebben. Dat het goed is om de ene keer meer aandacht te schenken aan de relatie en de andere keer meer aandacht aan de taak, het resultaat.
> lees meer

Diepgaand en praktisch
b3 gaat tot de kern. En dan verder! Om bewust balans te brengen in resultaat- en relatiegericht werken, kiezen we voor leertrajecten in plaats van losse trainingen. We maken hierbij gebruik van de nieuwste wetenschappelijke inzichten over de werking van het brein. Dit geldt niet alleen voor de opzet van de trajecten, maar ook voor de uitvoering. Zo krijgt u een hoog rendement. En is er meer kans op daadwerkelijke verandering bij uw medewerkers. Concreet betekent dit dat we diepgaand aandacht schenken aan zichtbaar gedrag én aan het onderliggende proces. Vervolgens oefenen we stapsgewijs met de nieuwe inzichten zodat nieuwe vaardigheden daadwerkelijk toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk. Dit doen we tijdens de training, maar ook na de training met begeleiding ‘on the job’.

Hoe werkt b3?
• Alle programma’s zijn ingebed in de dagelijkse praktijk
• We starten altijd met persoonlijke intakegesprekken
• Alle trainingen worden ‘tot op het bot’op maat gemaakt
• We werken met coaching ter verdieping
• We bouwen voort op het geleerde via training en coaching on the job
• Na enkele weken volgen uitdagende praktijktesten zodat deelnemers worden geprikkeld om het geleerde stevig te integreren in hun dagelijks gedrag.

Contact
Persoonlijk advies of meer informatie? Bel T (073) 610 11 63 of M (06) 24 25 24 82 Voor een inspirerend gesprek !